WEB TASARIMI BAŞLANGIÇ KİTİ
|Bir web sitesi hazırlamak istiyorsanız ve nasıl bir tasarıma sahip olması konusunda kafanız karışıksa. Google’un hazırladığı ve 2015 yılında sessiz sedasız kullanıcıların kullanımına açtığı bir kit var. Bir yerlerden başlamak için eksiksiz bir paket.
Web Tasarımı Kitinin İçinde Neler Var?
Ne yok ki; Google bu kiti kullanıcıların kullanıma açtığında internet aleminin devi, tasarım ve kodlamanın nasıl olması gerektiğini bir kez daha tasarımcılara ve geliştiricilere gösterdi ve ezber bozdu. Kitin içeriğine baktığınızda web standartlarının dışında Google bizden nasıl bir site istiyor? sorusuna net bir cevap alırsınız. Şimdi gelelim bu kitin içeriğine;
Bütün Cihazlara Uyumlu Tasarım
Google son düzenlemelerden sonra bütün cihazlara uyum sağlayabilen sitelere ayrı bir değer vermeye başladı hatta bu özelliği öne çıkartmak için mobil arama sonuçlarının yanına mobil uyumlu etiketleri göstermeye başladı. Bu kitin içinde kendisine ait nefis bir CSS framework olan Material kullandı.
Sass Desteği
Css dosyalarını daha rahat düzenlemeniz için yine çok popüler bir ön işleyici olan Sass kullandı. Yeni başlayanları da Sass kullanmaya teşvik etmiş oldu.
Animasyonlar ve Mobil Butonlar
Kit animasyon bakımından da oldukça ilgi çekiçi özellikle Material Lite’ın animasyon sayfasını incelerseniz ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız. Sitenizi tasarlarken butonlarınızın mobil uyumlu olması size kullanılabilirlik için önemli bir avantaj sağlayacaktır. Google’ın buna ne kadar önem verdiği tahmin edemezsiniz.
Tabiki Performans
Bu kiti Google hazırladığı için önem verdiği detayları öne çıkarmış, bir başlangıç kitine bu kadar özellik katıp hızlı olması çok önemli değer kaliteli animasyonlar, her cihaza uygun css kuralları ve Google PageSpeed Insights de inanılmaz bir skor. Tıklayın ve sonucu görün. (Her ne kadar sayfa küçük ve çok içeriğe sahip olmasa da başka örneklere kıyasla tatminkar)
Bu Kit Kimler İçin?
Eğer web tasarımını öğrenmek ve standartlara uygun çalışmak isteyen herkes içindir.
Bu kit yayınlandığından beri bir projede kullanmak nasip olmamıştı. Fakat şimdi bir projeye bu kit ile başladım. Proje bittiğin de bu kit ile ne yapabilirsiniz soruna cevap olur.
O zamana kadar bunlara bakabilirsiniz.
https://plus.google.com/
http://www.beyondtherack.com/
http://www.adsy.me/
Şuan büyük bir projeden deneyimsiz olarak çıktım ama yazına şimdi rastladım gerçekten ilham verici oldu bu dediklerini bir deneyimsiz ve ne yapacağını bilemeyen front-end olmay yolunda ilerleyen css+html bilen biri olarak yazıyorum teşekkürşer, eğer bilginle gerçekten yardımcı olmak istiyorsan maille ulaşabilirsin.
Teşekkürler gerçekten başlangıç için önerebileceğimiz bir platform bilgileriniz bizi aydınlatıyor 🙂